Amikor a világhírű magyar író, Jókai Mór, az 1848-49-es Szabadságharcot követően menekülni kényszerült Budapestről, Tardonán lelt menedéket. Távol a főváros zajától, a Bükk hegység csodálatos ormait járva, festegetve lelt megnyugvásra lelkében.  A “tardonai bujdosó” később műveiben is megemlékezett a falu vendégszerető, titkát megőrző lakóiról és líraian ábrázolta ideiglenes otthonának gyönyörű erdõit, mezõit.

Majdnem 170 évvel később, alig 2 órányira Budapesttől északkeletre, Tardonát még mindig ez a nyugalom, csendesség és békesség jellemzi. Még napjainkban is egy olyan hely, ahol a természet szinte érintetlen, ahol nincs tömegturizmus, nincs zajszennyezés. Egy hely, ahol éjjel látod a csillagokat, és bódítóan tiszta a levegő.

A vendégházunk a falu szélén áll, hátsó kertje a Bükki Nemzeti Parkra néz. Miközben a finom magyar borokat élvezzük a vendégház egyik teraszán, az erdő szélén szarvasok legelésznek. Lélekemelő pillanat.

Ez a régió Magyarország felfedezésre váró területe tele fantasztikus meglepetésekkel: termálfürdők, kastélyok, festői falvak, borospincék, gyönyörű természet és barátságos emberek. Karaktere miatt méltán nevezhető “a magyar Toscana” -nak. A vendégházunk 12 fő befogadására alkalmas, csoportok részére is bérelhető.

Countryside Villa Hungary
Akácos út 1
3644 Tardona – Hungary