Toen de wereldberoemde Hongaarse schrijver Jokai Mor in 1849 Boedapest ontvluchtte om uit de greep te blijven van de Habsburgers vond hij een schuilplaats in Tardona. Weg van het geraas van de grote stad. Geen stress, geen zorgen. Hij kwam er tot rust en schreef er een boek waarin hij lyrisch uitweidt over zijn nieuwe tijdelijke thuis met haar prachtige bossen en velden.

Het dorp Tardona, 2 uur ten Noord Oosten van Boedapest, heeft ook bijna 170 jaar later nog steeds die kwaliteit van ontspanning en rust. Een plek om tot jezelf te komen te midden van de ongerepte natuur. Een omgeving zonder platgetreden paden van toerisme, geen snelwegen. ’s Nachts zie je vaak prachtige sterrenhemels en de lucht is er schoon.

Aan de rand van het dorp staat de villa, waarvan de achtertuin overloopt in het Bukk Nationaal Park. Terwijl je rond zonsondergang geniet van een heerlijke Hongaarse wijn op een van de terrassen van de villa, kun je herten vanuit de bosrand over de velden zien grazen. Dit is genieten.

Deze streek is een onbekend deel van Hongarije, met vele aangename verrassingen, want de regio heeft veel te bieden: thermale baden, kastelen, pittoreske dorpjes, wijnvelden, prachtige natuur en vriendelijke mensen. Door deze eigenschappen wordt deze streek “het Toscane van Hongarije” genoemd. De villa is in zijn geheel te huur voor groepen tot maximaal 12 personen.

Countryside Villa Hungary
Akácos út 1
3644 Tardona – Hungary