A házat 2005 januárjában vásároltuk meg, a kerttel és a gyümölcsössel együtt, nagyon rossz állapotban. A következő években, főként a nyári szünetek alatt, teljesen felújítottuk, építettünk egy hangulatos kerti lakot és egy szabadtéri medencét. Ami úgy kezdődött, mint egy saját, világ előli menedék építése, hamarosan egy nagyobb projekt részévé vált két további épület, valamint a ház körüli erdő és mezőgazdasági terület megvásárlásával. Mindez már több figyelmet követelt tőlünk főként azért, mert az volt a célunk, hogy tovább fejlődjünk, növekedjünk.

Így aztán 2008-ban Hollandiából Tardonára költöztünk fiunkkal, Bastiaan-nal, aki akkor 1 éves volt. 2009-ben megszületett a kislányunk Amber, és folytattuk az álmunk építését. Hat éven át működtettünk falusi turizmus keretében szálláshelyet (bed&breakfast) és konferencia szolgáltatást a házunkban és két másik épületben az út túloldalán. A világ minden tájáról fogadtuk vendégeket, idővel azonban szerettünk volna közelebb lenni a családunkhoz és szerettük volna, ha gyermekeink holland általános iskolában járnak, ezért 2014-ben Hollandiába költöztünk.

Távozásunk után a falusi szálláshely nem működött tovább, de semmiképpen sem akartuk végleg elhagyni a mi kis búvóhelyünket! Szeretjük Tardonát és a falu lakóit! Három évig a házat csak a család használta nyaralóként, ez a hely azonban többet érdemel! Másoknak is meg kell ismernie és élveznie kell ennek a gyönyörű helynek az értékeit!

2017 nyarán nagyszerű win-win ötlet merült fel: a Tardonai Kulturális Egyesületnek egy klubházra volt szüksége, ahol próbálhatják a műsoraikat és az előadásaikhoz szükséges eszközeiket tárolhatják. Nekünk ott volt a konferenciaházunk, nekik a híres tardonai vendégszeretetük és gondoskodásuk. És íme, ilyen egyszerű egy gyümölcsöző együttműködés kezdete! Miközben Hollandiából interneten keresztül kezeljük a foglalásokat, a falubeli magyar barátaink gondoskodnak arról, hogy a vendégeink megkapják mindazt, amire szükségük van! Reméljük, hogy Ön éppúgy élvezni fogja a pihenést Tardonán, mint mi már hosszú évek óta.

Karin Gabor

Michel Daenen

Bastiaan és Amber